Till min man, och alla andra med CF

Insamlingssida för Daniella Lundh Egenäs

( Volontär/insamlare medlem )

More info
26 150 kr total collected 30 000 kr Mitt insamlingsmål

“Det är synd om det barn som smakar salt när man kysser det på pannan för det är förhäxat och kommer snart att dö”. (- Medeltida beskrivning av cystisk fibros.)

Svårt att andas. Huden smakar salt. Ständig hosta och täta luftrörsinfektioner som bryter ned lungorna. Sista utvägen är en lungtransplantation, men bara för den som överlever så länge. Det är cystisk fibros (CF).

Vi hade dejtat i två veckor, det var mitt i sommaren så vi sågs nästan varje dag. Jag var sjutton år och hade fjärilar i magen så fort Thomas var i min närhet. Jag var världens lyckligaste tjej som hade träffat mannen i mitt liv.
“Du, jag har något viktigt att berätta. Det är så att jag är sjuk”.
"Ja men det vet jag redan!" sa jag glatt. För det gjorde jag ju. En gemensam vän hade sagt ett par år tidigare: "Thomas har en sjukdom som gör att han är vältränad och har magrutor jämt och kan äta hur mycket godis han vill!"
"Okej, riktigt så enkelt är det inte. Jag har en sjukdom som heter cystisk fibros.”

I det ögonblicket förändrades mitt liv för alltid. Elva år senare är vi idag gifta.

”Jag är en hjälplös åskådare vid sidan om. Det enda jag kan göra är att se på.” trodde jag tidigare. Med mitt evenemang EAT4AIR, en middag på restaurang Agrikultur lördagen den 3:e december 2016, samlade jag in över 43000kr till CF. Det är bara början...

I min blogg kan du ibland läsa om vad jag försöker göra för CF

Till min man Thomas. Och alla andra som lever med CF.

Visa alla donatorer
12-02-2017 | 14:52 Johan
24-01-2017 | 16:11 Arvid
24-01-2017 | 15:50 Thomas
24-01-2017 | 15:50 Patrik
17-01-2017 | 11:01 Anonym Eat4Air
Visa alla nyheter
04-12-2016 | 21:58

EAT4AIR

Jag har svårt att finna ord. Igår var det äntligen dags för EAT4AIR som jag har arbetat intensivt med under hösten. En middag där samtliga intäkter gick till sjukdomen cystisk fibros (CF). Jag kan inte tacka er nog, ni som hjälpt mig att lyckas med detta. Tillsammans samlade vi igår in över 43000kr. Det är makalöst bra. Jag är mållös och så tacksam. TACK! Läs mer

Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) är organisationen för cystisk fibros (CF) och primär ciliär dyskinesi (PCD). Vi består av och arbetar för personer med CF och PCD och deras familjer. Vi arbetar för ett bättre liv med CF och PCD. RfCF är en konstruktiv samarbetspartner till vården och vi arbetar med bevakning och påverkan gentemot staten, kommunerna och landstingen. Vi förmedlar information om sjukdomarna och hur det är att leva med CF och PCD.