Lag Alice

Lag Alice
More info
35 150 kr total collected 30 000 kr Our goal

Det här laget består av släkt och vänner till Alice 7år med Cystisk Fibros. Alice fick diagnosen när hon var 2år och 8 månader och kämpar varje dag för att hålla symptomen så långt borta hon bara kan! De som just nu är med i laget är Thomas som är Alice farbror, Anna (faster), Henrik (pappas kusin Johannas man), Jani och Oskar (tidigare kollegor till pappa Stefan) och Stefan (pappa). Vi kommer kämpa i nästan 10h lördagen den 11 februari med att åka skridskor på sjön Runn i Falun för att samla pengar till Cystisk Fibros.

Läs gärna mer om CF här

Thomas: Min brorsdotter och mina barns kusin Alice har CF. Hon är grym och andas och tränar varje dag. Alice och hennes familj kämpar varje dag för att hon ska må bra, och dem gör det fantastiskt bra. Sponsra denna tävling och möjligheten att hjälpa Alice och alla som har CF

AnnaMin brorsdotter Alice är född med den genetiska sjukdomen Cystisk Fibros. Att leva med CF innebär att ständigt kämpa med medicinering, andningsövningar och fysisk aktivitet för att bla hålla lungorna i så bra skick som möjligt. Det kräver mycket disciplin och uppoffringar i vardagen. Tillsammans med mitt team, Lag Alice, ska vi den 11e februari åka skridskor från gryning till solnedgång för att samla in pengar som ska användas just till att jobba för en underlättad vardag för alla med CF. Alla bidrag uppskattas varmt! Stora som små!

Stefan: Cystisk Fibros är en kronisk sjukdom som slår hårdast mot lungorna. Vår dagliga kamp är att hålla Alice lungor i så gott skick som möjligt så länge det bara går. Det gör man genom andningsgymnastik och fysisk träning 2ggr varje dag, det tar ca 45 minuter per pass. Med varje dag menar jag varje dag, även om skolan börjar kl 8 en mörk måndagsmorgon i november så måste Alice upp innan andra 7-åringar och medicinera och träna.

Varje månad gör vi kontroller på Karolinska i huddinge. Alice tar ofta antibiotika för att hålla bort bakterier som annars gärna "bosätter" sig i lungorna. Personer med Cystisk Fibros har segt slem på grund av stängda kloridkanaler i cellerna. Alice har just nu väldigt fina lungor vilket vi dagligen kämpar för att fortsätta ha. Däremot har hon problem med bukspottskörteln som slutat producera enzymer vilket gör att hon inte kan ta upp energi och har då svårt att hålla vikt och längd i schack. Alice får ta 4-5 tabletter varje gång hon äter något.

Det är väldigt vikigt att växa för Alice då en stor del av alla med CF tvingas till en lungtransplantation när de når vuxen ålder och då är det lättare om man "får plats" med vuxna lungor.

Just att temat för denna insamling är att förbättra vardagen för personer med Cystisk Fibros tycker jag är bra. Jag hoppas att det även ska göra det lättare för oss anhöriga och tänker mycket på Alice friska lillebror Alfred som alltid ställer upp och är med på träningar med Alice men får betydligt mindre egen tid med oss föräldrar än vad andra barn får.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Er donation via denna sida går till att göra det lättare att leva med CF. Inga pengar går direkt till Alice utan detta är bara ett sätt att samla pengar för Cystisk Fibros.

Vill du hellre vara med och åka med oss? Isåfall är det bara anmäla dig och ansluta till laget. Du kan då själv hjälpa att samla in pengar samt att vi får en grymt kul helg med skridskoåkning och sen en öl och middag i Falun på kvällen.

Visa alla donatorer
14-02-2017 | 08:42 Bengt
11-02-2017 | 18:12 Viktor
11-02-2017 | 07:56 Annette Ulrika
09-02-2017 | 21:08 Joakim
09-02-2017 | 20:44 Elise o Bosse

Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) är organisationen för cystisk fibros (CF) och primär ciliär dyskinesi (PCD). Vi består av och arbetar för personer med CF och PCD och deras familjer. Vi arbetar för ett bättre liv med CF och PCD. RfCF är en konstruktiv samarbetspartner till vården och vi arbetar med bevakning och påverkan gentemot staten, kommunerna och landstingen. Vi förmedlar information om sjukdomarna och hur det är att leva med CF och PCD.