Tips för att skaffa sponsorer

Du kommer att delta i Skate4AIR. Det innebär att träna hårt, men också samla sponsorpengar till ett friskare liv med cystisk fibros och PCD. Skate4AIR hjälper dig självklart med nödvändiga tips och verktyg för att skaffa sponsorer. Vinsten går till din insamlingssida.

 

Komma igång!

För att rekrytera sponsorer är det viktigt att veta varför du deltar i Skate4AIR. En bra start är att skapa din personliga insamlingssida med din egen motivering. Gör denna sida personlig genom att ange varför du ska åka, vad din personliga utmaning är och vad CF betyder för dig (till exempel, känner du någon med CF?). Dina skäl är ofta mycket personliga och gör din medverkan unik! Du kan verkligen beröra människor med din egen berättelse, vilket gör dem mer benägna att sponsra dig. Bilder säger mer än tusen ord. Förstärk din profil med bilder och videoklipp. Berätta för så många människor och företag du kan om Skate4AIR. Du kommer att märka att människor ofta reagerar extremt positiv och erbjuder sig att sponsra. Följande tips hjälper dig med insamlingen:

 • Gör en lista över tänkbara givare. Skicka dessa personer ett mail med din Skate4AIR historia. Bifoga en länk till din profil på Skate4AIR plats och berätta hur viktigt och lätt (betalning med kort) det är att stödja dig.
 • Gör en lista över företag som du vill nå. Tänk igenom vad du vill be dem om och tänk på vad du kan göra i motprestation.
 • Sprid budskapet på sociala medier. Läs mer om det!
 • När någon har givit en gåva får du automatiskt ett mail från Skate4AIR att en donation har mottagits. Finns givarens kontaktuppgifter med är det enkelt och uppskattat att skicka ett tack-mail.
 • Återkoppla med bilder och rapporter till dina sponsorer för att hålla dem uppdaterade.

 

Hur änvänder du sociala medier?

Engagera människor i den erfarenhet du får i upplevelsen av Skate4Air. Ett bekvämt och snabbt sätt att göra detta är genom sociala medier. Du kan lägga ut på Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat och Linkedin. Använd de sociala medier som passar dig. Genom bilder och text kan du hålla människor omkring dig och sponsorer informerade om dina framsteg och vad ert engagemang gör för CF och PCD. Med din mobil kan du på en minut dela din utveckling. Du kan också också välja att till exempel en gång i veckan lägga ut en rapport. Glöm inte att placera en länk till din profilsida i dina inlägg. Följ vår sida för regelbundna uppdateringar om användningen av sociala medier.

 

Skate4air finns på Facebook, Instagram och Twitter. Dessutom kan du ansluta dig till oss genom den speciella Skate4Air Linked'In-grupp.

 

Framgångsrika sponsortips:

 • Anordna en aktivitet (själv eller med andra deltagare), till exempel en frågesport, auktion, middagar, öl/vinprovning eller en sponsoraktivitet.
 • Vänd dig till lokala entreprenör: bageriet runt hörnet, det lokala snabbköpet eller din favoritbar: alla entreprenörer som är intresserade av din stora prestation. Visa att du har en bra historia och kan närma dem personligen. Visa din personliga sida.
 • Skapa saker som går att sälja och ge vinsten till insamlingen.
 • Fördubbla donationerna. Fråga folk i ditt nätverk om de dubbla sina donationer vid slutet av insamlingen! 
 • Ladda ner vårt marknadsföringsmaterial. Du kan ladda ner det under våra reklammaterial för att sprida saker som logotypen, flygblad eller affischer om Skate4AIR. Det är inte tillåtet att använda Skate4AIRs figur utan tillåtelse!
 • Beställ maskoten för Skate4AIR Skaty (25 cm) och sälj för att ge ett uppsving till din insamling. Skaty köper du en låda med 24 stycken för 960 kr (eller 40 kr - vardera). Du får bestämma försäljningspriset, men ett rekommenderat pris är 99 kr. Beställ den här. Den vinst du får från att sälja Skaty går till din profil. Är 24 Skaty för mycket? De är tillgängliga på Futurumshop.